Go bananas til frokost!

Go bananas til frokost!
Den gule energikilden holder deg i gang lenge og er rik på både kostfiber, vitamin B6 og ikke minst kalium.

Her er oppskriften på en fabelaktig banangranola. Å lage sin egen frokostblanding kan kanskje virke som en litt omstendelig prosess når det er så mange varianter å få kjøpt ferdig, men vi lover deg at du ikke angrer på tidsbruket eller innsatsen når du smaker denne…

Tekst/oppskrift: Monica Fosse, klinisk ernæringsfysiolog/Sunnhetsbladet
Foto: T.L.


_MG_9853-Edit_SMALL.jpg

God helse er ingen selvfølge

Slå følge med en av verdens eldste veivisere
til et sunt, aktivt og langt liv! Både digitalt og på papir.

Når sant skal sies, er det slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende å lage egen granola. Dessuten gir deg deg full kontroll over smak og søthetsgrad. Har du bananer som har blitt litt for modne for å spise? Da passer de perfekt som ingrediens i denne granolaen. Den er super både alene eller blandet med din favorittmüsli. Legg til noen ferske bær også - det er alltid en vinner.

Originale, grønne oppskrifter i hvert nummer!

I Sunnhetsbladet presenterer vi en knippe ernæringsmessig gjennomtenkte, bærekraftige oppskrifter i hvert nummer. Vår filosofi når det kommer til mat, er at den skal være vegetarisk (vi tilrettelegger stort sett oppskriftene slik at de også kan lages vegane) og laget fra bunnen av. Kjenner du ingrediensene, vet du hva du spiser og det er et svært viktig prinsipp for et sunt kosthold. De fleste oppskriftene er lette å lage i en travel hverdag - vi vet så altfor godt hva travelhet kan gjøre med kostholdet.

 
Banamüsli.jpg

Oppskrift

Nydelig banangranola med en deilig touch av vanilje.

  • 500 g havregryn

  • 200 g hakkede valnøtter

  • 1 dl chiafrø 1 dl sesam-, lin- eller solsikkefrø (eller en blanding av disse)

  • 3/4 ts salt

  • 2 ts kanel 2 1/2 stk

  • (ca 300 g) modne bananer

  • 1 dl lønnesirup (eller 1 banan ekstra)

  • 1 dl olje

  • Ca 40 dråper vaniljeessens

Slik gjør du:

  1. Bland vått og tørt hver for seg og rør det deretter godt sammen.

  2. Bre utover tre bakepapirkledde stekebrett.

  3. Stek først i 10 minutter ved 150 grader varmluft og senk deretter gradene til 100 og tørk videre i 50 minutter. Rør gjerne litt i granolaen halvveis i steketiden.

  4. Skru så av ovnen, åpne døren og la brettene stå i ettervarmen til ovnen er kald.

  5. Oppbevares i boks med lokk og holder seg i flere uker. Server det med melk eller yoghurt og fersk og/eller tørket frukt.