Sunn, spicy tofurøre til lunsj

Sunn, spicy tofurøre til lunsj

Tofu er en utrolig anvendelig og ikke minst ren råvare. Den er laget av sammenpressede soyabønner og kan fås kjøpt både i myk og hard utgave. Tofu er virkelig rik på godt plantebasert protein og ettersom den er mild på smak i seg selv, passer den perfekt å smaksette. Da skifter den brått fra å være fyllstoff til å ta hovedrollen i en hvillken som helst rett. Som f.eks. i denne tofurøren.

Tekst og foto: Sunnhetsbladet


_MG_9853-Edit_SMALL.jpg

God helse er ingen selvfølge

Slå følge med en av verdens eldste veivisere
til et sunt, aktivt og langt liv! Både digitalt og på papir.

Den kjente og kjære eggerøren eller omeletten er en klassiker på lunsjbordet både her til lands og ellers i verden. For mye egg bærer imidlertid med seg noen ulemper. Ikke minst for det dårlige kolesterolnivået vårt. Soyabønner er i så måte en tvert motsats og har som matvare vist seg som en venn i nøden når kolesterolbalansen tipper i feil retning. Denne tofurøren er super til å variere i hverdagen når du har lyst på eggerøre til lunsj. Smaksmessig tør vi påstå den tar innersvingen på eggene!

Originale, grønne oppskrifter i hvert nummer!

I Sunnhetsbladet presenterer vi en knippe ernæringsmessig gjennomtenkte, bærekraftige oppskrifter i hvert nummer. Vår filosofi når det kommer til mat, er at den skal være vegetarisk (vi tilrettelegger stort sett oppskriftene slik at de også kan lages vegane) og laget fra bunnen av. Kjenner du ingrediensene, vet du hva du spiser og det er et svært viktig prinsipp for et sunt kosthold. De fleste oppskriftene er lette å lage i en travel hverdag - vi vet så altfor godt hva travelhet kan gjøre med kostholdet.


Oppskrift

Spicy Tofurøre

  • 500g fast tofu

  • 1 løk

  • 1 spiss paprika

  • 100 g sjampinjong (eller annen sopp)

  • 1 fedd hvitløk

  • 1ss soyasaus

  • 2 ts gurkemeie

  • 1 ts paprikapulver

  • 1/2 ts urtesalt (eller vanlig salt)

  • rapsolje/olivenolje

Slik gjør du:

  1. Smuldre tofu og tilsett soyasaus gurkemeie, paprikapulver og urtesalt/salt. Bland godt og la stå.

  2. Finhakker løk, paprika og sjampinjong. Surr i litt rapsolje/olivenolje

  3. Tilsett hvitløk og og stek litt til før du tilsetter tofublandingen.

  4. Bland godt og la alt stekes ved svak varme i noen minutter.

  5. Tilsett et par spiseskjeer vann på slutten.

Tofurøre passer godt til brød med avokado, tomater og agurk, eller ved siden av bakte poteter.

Tofu_løs.jpg