Frisk sommerpai med tofu


Prøv en deilig sommerpai med friske råvarer som får lov til å være mest mulig ubehandlet slik at du sitter igjen med mer næring og en skikkelig dose energi! Denne kaken lager du uten at noen ovn er involvert, og resultatet er en en hyllest til naturens egen sødme og milde smaker.


I denne kaken kan du bruke den sommergrøden som passer deg best, eller som er i sesong. Bunnen av mandler og dadler sørger for et akkurat passe søtt akkompagnement til friske bær og fersk frukt. Vi har valgt moreller, og med stilken som naturlig "håndtak" kan man bruke kremen som dip! Setter du frem friske bær ved siden av, kan hver og en strø over med det man liker best. 

_MG_0143.jpg
Foto: Sunnhetsbladet

Foto: Sunnhetsbladet

Frisk sommerpai

PAIBUNN

7 dl malte mandler (bruk mandelkvern eller foodprosessor)
20-25 dadler uten sten
1 klype salt

Slik gjør du: 
Hvis du ikke bruker mandelkvern, så kjør mandlene i foodprosessor først til de er finmalt. Bland inn dadler og salt og kjør sammen alt sammen. Hvis blandingen blir tørr, kan du benytte noen spiseskjeer vann for å gi gjøre den seig og god å jobbe med. Kjevle ut deigen til den omtrent dekker paiformen og litt til, og form den inn i formen. Deig som stikker opp over kanten, skjærer du bort med en skarp kniv. 


KREM:

350 gr silketofu (1 pakke)
1 stor avokado
350 gr. frosne eller friske bringebær
6 ss lønnesirup
2 ts vaniljesukker
1 ss lime- eller sitronsaft

Slik gjør du:
Kjør alt i hurtigmikser til kremaktig konsistens og fyll opp paibunnen. Bruk foretrukket frukt og bær som pynt, eller server ved siden av slik at den enkelte kan ta det de ønsker. 


Glad i grønn og spennende mat?

GJØR DIN VIKTIGSTE HELSEINVESTERING:
Bli kjent med Sunnhetsbladet!

– Sunnhetsbladet har levert inspirasjon og effektive helseråd siden 1881.

 For et godt tilbud, klikk på "abonnér nå", velg mellom ett eller to års abonnmenet, og bruk kupongkode "Helseinvestering". Hva venter du på?

LIVSSTIL / KROPP & HELSE / TRENING / KOSTHOLD / MENTAL HELSE / FORELDRE & BARN / PORTRETTER & INTERVJUER / NATUR & FRILUFTSLIV / MILJØ / DYREVELFERD