McDonalds-utfordrer: Linseburgeren


Det har blitt stadig større interesse for et grønt kosthold, både for helsens, miljøets og dyrenes skyld. Det siste blir mer og mer viktig for mange, som setter best pris på dyrene i sitt rette element og ikke på tallerkenen.
 

Tekst: Sunnhetsbladet


 

Her er en super oppskrift på linseburger. Sett i gang og gyv løs på oppgaven. Belønningen er å kunne spise en fantastisk burger uten at noen dyr har måttet bøte med livet. De smaker også fantastisk med saus, poteter og grønnsaker til - som en tradisjonell søndagsmiddag.


Linseburgere

Foto: Sunnhetsbladet

Foto: Sunnhetsbladet

Dette er en ganske stor porsjon, men burgerne egner seg utmerket til å fryse ned og nytes som en rask, lettvint middag på et senere tidspunkt. De kan også med fordel nytes på brødskiven som en eksklusiv lunsj... Mmmm!

500 gr. grønne linser
2-3 store løk
1 kopp havregryn
2 kopper cornflakes
2-3 generøse spiseskjeer tomatpuré
3-4 egg
salt/pepper

Slik gjør du:

1. Kok linsene med dobbel mengde vann til møre. Ha gjerne et par laurbærblader, et par fedd hvitløk og/eller sellerirot i kokevannet. Dette kan også moses med i deigen videre (men ta ut laurbærbladene). Du kan også benytte litt vegetarisk buljongpulver i kokevannet, men styr unna de med kunstige smaksforsterkere på ingredienslisten. Alternativt kan du ha litt Bjäst (fåes i helsekostforretninger) i deigen hvis du foretrekker dette.

2. Hell av vannet og sett de ferdig kokte linsene til avkjøling.

2. Bland alle tørre ingrediensene og ha de avkjølte linsene oppi. Riv løken på den groveste siden av et rivjern og bland inn.

5. Tilsett egg og bland sammen. Benytt litt vann for å justere deigen hvis den blir for tørr. Deigen skal være fast og formbar, og ikke flytende. Det er en fordel å benytte stavmikser for å skape en mer sammenhengende deig, men ikke for mye - ellers blir det bare grøt.

6. Stekes på panne, ikke for sterk varme. Stek hele porsjonen og frys det du ikke benytter med en gang.

Bôn apetit  - med god samvittighet!