Lag din egen soya påleggspølse!


Nok en slager fra siste nummer av Sunnhetsbladet! Det gjelder å ikke la seg skremme av mange ingredienser. De skal stort sett bare blandes og gis et oppkok. Dermed er altså denne påleggspølsen veldig lett å lage, i tillegg til at den smaker kjempegodt! På med kjøkkenforkle og kjør løs! Vil du ha flere påleggsoppskrifter, sier du? Løp og kjøp bladet hos Narvesen, eller spar penger og gå for et abonnement først som sist – det kan du ordne her!


 Soyapølsen til høyre. Til venstre har du fikenpølse - en oppskrift du finner i Sunnhetsbladet 01/2016

Soyapølsen til høyre. Til venstre har du fikenpølse - en oppskrift du finner i Sunnhetsbladet 01/2016

Soya påleggspølse

1/2 l soyamelk
20 g rødbeter
2 ss olivenolje
1 1/2 dl store havregryn
1/4 ts cayennepepper
1 ts grønnsaksbuljong (økologisk og uten kunstige smaksforsterkere :-)
1 fedd hvitløk
3 ss bjäst (fåes i helsekost)
1 1/2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
2 ss løkpulver
1 ts malt koriander
1 ts lønnesirup
3 ts agar agar
1 ts paprikapulver

Slik gjør du:
Rasp 20 g rødbet. Ha alle ingrediensene i ei gryte og bland godt. Kok opp under omrøring. Hell blandingen i glass som er skylt i kaldt vann. La dette stå kjølig til det er stivt og helt avkjølt. Bruk en kniv til å løsne øverst i kanten av glasset, og hell ut. Pølsen skjæres i skiver og nytes best på hjemmebakt brød!


Glad i grønn og spennende mat?

GJØR DIN VIKTIGSTE HELSEINVESTERING:
Bli kjent med Sunnhetsbladet!

– Sunnhetsbladet har levert inspirasjon og effektive helseråd siden 1881. Få motivasjonen til et friskere, bedre og lenger liv levert rett i postkassen. Det kan lett bli en av dine beste investeringer!

Nå gir vi deg 20% rabatt! Klikk på knappen, velg abonnement og bruk kupongkoden "Helseinvestering". Hva venter du på?

LIVSSTIL / KROPP & HELSE / TRENING / VEGETARISK MAT / MENTAL HELSE / FORELDRE & BARN / PORTRETTER & INTERVJUER / NATUR & FRILUFTSLIV / MILJØ / DYREVELFERD