Spicy grillmarinade for lyse sommerkvelder


Grønt på grillen hører med, og for stadig flere av oss spiller plantebaserte godsaker hovedrollen fremfor å være redusert til fargerike statister. Uansett hva man foretrekker, er det én ting som hører med når grillkullet gløder med riktig temperatur: Grillmarinaden, eller grillsausen om du vil. Her har du oppskriften på en annerledes og hot variant med et ikke så lite hint av det asiatiske kjøkkenet. Den hever smaken på det meste du velger å plassere på gitteret. Nyt sommeren!


Sunnhetsbladets spicy grillmarinade

2 ss olje (f.eks rapsolje)
4 ss peanøttsmør (finmalt type er best)
1 ss lønnesirup
1 ss lime/sitronsaft
3 ss soyasaus
2 ss curry paste (karripasta)
4-5 ss kokosmelk
evt. salt etter smak

Slik gjør du:
Bland alle ingredienser og smak til. Bland inn mer syre, sødme eller salt etter egne preferanser. Ønsker du en mer flytende saus, tilsetter du mer olje og kokosmelk. 

 

Grillspyd

Grillspydet er en klassiker, og her er en liten liste over hva som kan passe å tre innpå hvis du vil ha et velsmakende, vegetarisk alternativ:

> Fersk ananas
> Squash
> Søtpotet
> Aubergine
> Paprika
> Løk
> Tørket aprikos
> Svisker
> Fiken
> Quorn (fåes hos helskost og i velassorterte dagligvarebutikker)
> Mock duck/abalone (et glutenprodukt som fåes i innvandrerbutikk)
> Halloumiost
> Tofu
> Sopp
> Soyaprodukter (diverse varianter hos helsekost/velassorterte dagligvarebutikker)


Glad i grønn og spennende mat?

GJØR DIN VIKTIGSTE HELSEINVESTERING:
Bli kjent med Sunnhetsbladet!

– Sunnhetsbladet har levert inspirasjon og effektive helseråd siden 1881.

 For et godt tilbud, klikk på "abonner" og bruk kupongkode "Helseinvestering". Hva venter du på?

 

 

LIVSSTIL / KROPP & HELSE / TRENING / KOSTHOLD / MENTAL HELSE / FORELDRE & BARN / PORTRETTER & INTERVJUER / NATUR & FRILUFTSLIV / MILJØ / DYREVELFERD