Sunne skiver smaker best; prøv cashewost med dill!


I Sunnhetsbladet 02/2016 har vi konsentrert oss om pålegg. En god skive hjemmebakt brød fortjener rett og slett et godt, sunt pålegg! Denne oppskriften er en smakebit på totalt 8 supre påleggsopplevelser helt fri for kjøtt, fisk, egg, melk og raffinert sukker. Løp og kjøp bladet hos Narvesen, eller spar penger og gå for et abonnement – det kan du ordne her!


Ost av cashewnøtter og dill

Denne kan du lage enten med dill, paprika, tomat eller gressløk. Prøv deg gjerne frem med andre ingredienser også! En absolutt favoritt!

1 1/2 dl cashewnøtter
2 ss sesamfrø
2 ss gjørflokker (Bjäst - kjøp i helsekost)
2 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts løkpulver
1 knivsodd hvitløkspulver
1 potte frisk dill eller en spiss paprika
3 dl kokende vann

Slik gjør du:
Kjør cashewnøtter og sesamfrø i foodprosessor. Tilsett de andre ingrediensene og kjør videre til jevn konsistens. Tilsett: 1 1/2-2 ts agar-agar utrørt i 1 dl kaldt vann. Kjør det hele til mer til alt er godt blandet.

Kokes opp under omrøring. Hell i en skål slik at du får den fasongen du vil ha på osten. Avkjøles.

Agar-agar lages av alger og brukes i stedet for gelatin. Du kan kjøpe det på helsekostbutikk.

Glad i grønn og spennende mat?

GJØR DIN VIKTIGSTE HELSEINVESTERING:
Bli kjent med Sunnhetsbladet!

– Sunnhetsbladet har levert inspirasjon og effektive helseråd siden 1881. Få motivasjonen til et friskere, bedre og lenger liv levert rett i postkassen. Det kan lett bli en av dine beste investeringer! 

Nå gir vi deg 20% rabatt! Klikk på knappen, velg abonnement og bruk kupongkoden "Helseinvestering". Hva venter du på?

LIVSSTIL / KROPP & HELSE / TRENING / VEGETARISK MAT / MENTAL HELSE / FORELDRE & BARN / PORTRETTER & INTERVJUER / NATUR & FRILUFTSLIV / MILJØ / DYREVELFERD