Indisk linsepanne m/blomkål og kikerter


Linser og India hører sammen som geitost og brød her hjemme og denne indiske retten gjør ikke skam på kombinasjonen! Har du litt dårlig tid men vil gjerne lage mat fra bunn av, er linser lett å lage. Dessuten er de en god erstatning for kjøtt fordi de er mettende.


Foto: Stocksy.com


Indisk linsepanne m/blomkål og kikerter 

 

3 dl røde linser
2 løk
1 blomkål, ca. 500 g
olje
1 ss sennepsfrø
1 ts av henholdsvis korianer, spisskummen, gurkemeie og salt
1/5 ts (1 kryddermål) rød chili
6 dl grønnsaksbuljong
400 g kikerter
2 dl frosne grønne erter (hvis du ønsker)

1. Skyll linsene i kaldt vann.
2. Skjær løk i terninger, blomkål i små buketter. 
3. Fres sennepsfrøene i olje og tilsett løken og linsene. Fres  litt til. 
4. Tilsett krydderiene og fres sammen med løken. 
5. Blomkålsbukettene has i og tilsett buljongvann. 
6. La koke til blomkålen og linsene er møre. Tilsett så kikerter og erter om du ønsker.

 

Forside_generelt#2.jpg

Glad i grønn og spennende mat?

GJØR DIN VIKTIGSTE HELSEINVESTERING:
Bli kjent med Sunnhetsbladet!

– Sunnhetsbladet har levert inspirasjon og effektive helseråd siden 1881. Nå får du norges første helsemagasin til spesialpris! Hva venter du på?

LIVSSTIL / KROPP & HELSE / TRENING / KOSTHOLD / MENTAL HELSE / FORELDRE & BARN / PORTRETTER & INTERVJUER / NATUR & FRILUFTSLIV / MILJØ / DYREVELFERD