Aloo Gobi masala


Blomkål og poteter har lange tradisjoner her til lands, men det er utrolig hvor mye mer spennende disse ingrediensene blir med litt krydret omtanke. Prøv denne til lunsjen med godt nan-brød til eller vanlig grovbrød - og ikke glem fersk koriander! Det er virkelig prikken over i'en! 


Foto: Stocksy.com


Aloo Gobi masala 

1 løk i halvmåneskiver, surres lett i stekepannen.
1/2 blomkål i bitestore biter, dampes men ikke for mye. Skal ha tyggemotstand.
2 medium kokte poteter i bitestore biter
2 ss finreven ingefær, 2 ts fersk rød chili, 6 fedd hvitløk,
1 toppet ts malt gurkemeie, 1 ts garam masala,
2 ss vann. Kokes til en pasta.

1. Spisskummen, sennepsfrø, limesaft, koriander og soyayoghurt lages til saus. Bland alt.
2. Spisskummen og sennepsfrø surres i pannen. 
3. Tilsett limesaft og soyayoghurt og gi et lett oppkok. 
4. Bland krydderpastaen i sausen og slå den over potene, blomkålen og løken.

Strø godt med hakket, fersk koriander på toppen hvis du har tilgjengelig.


Glad i grønn og spennende mat?

GJØR DIN VIKTIGSTE HELSEINVESTERING:
Bli kjent med Sunnhetsbladet!

– Sunnhetsbladet har levert inspirasjon og effektive helseråd siden 1881. Nå får du norges første helsemagasin til spesialpris! Hva venter du på?

Bruk rabattkode "Sommertilbud2015".

LIVSSTIL / KROPP & HELSE / TRENING / KOSTHOLD / MENTAL HELSE / FORELDRE & BARN / PORTRETTER & INTERVJUER / NATUR & FRILUFTSLIV / MILJØ / DYREVELFERD