Høstgryte med butter beans


Det er tid for en smaksrik, varmende middagsgryte som gjør godt i marg og bein. "Comfort food" kaller de det vist over kjølen, og det er et passende navn på denne. De store butter beans'ene er denne grytas stjerne, sammen med godt med finhakket koriander.

Tekst: Sunnhetsbladet


 Foto: Sunnhetsbladet / OBS! Oppskriften gir en mer flytende konsistens enn bildet viser.

Foto: Sunnhetsbladet / OBS! Oppskriften gir en mer flytende konsistens enn bildet viser.

Høstgryte med butter beans

2 rødløk
6 fedd hvitløk
1 1/2 ts gurkemeie
1/2 ts karri
2 gulrøtter i skiver
1 boks minimais, delt på langs og på tvers
1 boks butter beans (hell av kraften)
1 kartong tomatpassata eller 1 boks flådde tomater
evt 1-2 ss tomatpuré
finhakket frisk koriander
1 ts buljong
salt
rapsolje
Litt buljongvann fra gulrøttene 

1. Hakk rødløken og hvitløken og surr den i litt olje over- svak varme sammen med karri og gurkemeie. 

2. Tilsett tomatpassata og la dette koke i 15 minutter. 

3. Tilsett kokte gulrøtter, minimais, bønner og buljongvann

(denne retten skal være mer flytende enn bildet tilsier) og bønner og la retten få et oppkok. 

4. Smak til med buljong og salt og ha tilslutt i hakket
frisk koriander.

 

Server med ris eller couscous, grove rundstykker eller bagetter og en frisk salat.

 

 

Glad i grønn og spennende mat?

GJØR DIN VIKTIGSTE HELSEINVESTERING:
Bli kjent med Sunnhetsbladet!

– Sunnhetsbladet har levert inspirasjon og helseråd du kan stole på siden 1881.

Lev lengre, friskere og bedre med Sunnhetsbladet!

 

LIVSSTIL / KROPP & HELSE / TRENING / VEGETARISK KOSTHOLD / MENTAL HELSE / FORELDRE & BARN / PORTRETTER & INTERVJUER / NATUR & FRILUFTSLIV / MILJØ / DYREVELFERD