Start dagen med vegetariske proteiner: Prøv quinoa-frokost

En av bidragsyterne til Sunnhetsbladet, som er klinisk ernæringsfysiolog, har denne kjappe retten som en av hennes absolutte frokostfavoritter. Quinoa, som kommer fra Sør-Amerika, er mer et frø enn en kornsort. Det inneholder alle essensielle aminosyrer og gir høy ernæringsmessig verdi, samt et fullverdig proteininnhold. Med andre ord snakker vi om skikkelig drivstoff for en aktiv dag! I tillegg er quinoa glutenfritt og kan brukes i stedet for ris. 


shutterstock_73764907_quinoa_grøt.jpg

Quinoa frokost

3 dl quinoa (fås i helsekost eller velassorterte matvareforretninger)
1 dl hakkede dadler/rosiner 
6 dl vann
evt. 1/2 dl kokosmasse
1/2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1,5 dl grovhakkede mandler

 

1. Skyll quinoa godt i kaldt vann.

2. Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene utenom mandlene/nøttene. Kok under lokk på laveste varme i 20 minutter.

3. Strø over hakkede mandler eller nøtter. Om du ønsker kan du ha på noen rosiner. Serveres med soyamelk eller soyayoghurt.