Linsesuppe med byggryn


Byggryn har kommet til heder og verdighet igjen. Kombinasjonen av røde linser og byggryn gir fullverdig protein og ei kjempegod suppe. Den er gjennomtestet av Sunnhetsbladets redaksjon og slår like godt an hver gang!

Tekst: Sunnhetsbladet


Bygggryn er næringsrikt og fiberrikt, og i kombinasjon med linser gir du altså kroppen verdifullt protein uten så mye som en kjøttbit involvert. Den fyldige suppen gir god metthetsfølelse og smaken - ja, den er fantastisk!

 

 Lun, mettende og utrolig god! Linsesuppe med bygggryn er en sikker suksess! Foto: Sunnhetsbladet

Lun, mettende og utrolig god! Linsesuppe med bygggryn er en sikker suksess!
Foto: Sunnhetsbladet

Linsesuppe med bygggryn

2 ss olje
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ts karri
1 ts gurkemeie
3/4 ts chilipulver 
1 dl byggryn
15 dl vann
1 middels stor purre
1 rød paprika
2 1/2 dl røde linser
1 boks hermetiske tomater
1 grønnsaksbuljongterning
salt/pepper
3-4 ss frisk hakket koriander

 

1. Bløtlegg byggryn over natta. 

2. Hakk løken og surr i olje på middels varme i noen minutter. Finhakk eller press hvitløken og la surre med i 1 min. Tilsett krydder og la surre i 30 sek. til.  

3. Tilsett vann og bløtlagte byggryn og kok i 15 minutter.

4. Ha deretter i skylte linser, hermetiske tomater (velg økologisk hvis mulig), purre i ringer, hakket paprika og buljong. La suppen koke i 15 minutter til, eller til linsene og byggrynene er møre.

5. Smak til med salt og litt pepper, hvis du synes det trengs. 

 

Server med hakket frisk koriander.