Cashew- og linsestek


Cashewnøtter passer godt i middagsretter med sin rike konsistens og milde smak. Her får de selskap av belgfruktklassikeren røde linser. Dermed er proteinene godt ivaretatt og smaken er det heller ikke noe å utsette på…

Tekst: Sunnhetsbladet


Cashew- og linsestek

200 g røde linser
450 g vegetarisk buljong
1 laurbærblad
100 g usaltede cashewnøtter
1 1/2 ss olivenolje
1 stor løk, finhakket
1 stor el 2 små purrer, finhakket
1 rød paprika, finhakket
1 presset hvitløksfedd
1 ss sitronsaft
100 g grove brødsmuler
75 g modnet ost
1 egg eller 1 ss linfrø og 1/4 dl vann


RASK TOMATSAUS

1 ss tomatpuré
1/2 ts paprika
400 g flådde tomater
1 1/2 dl vegetarisk buljong
1/4 ts tørkede urter

1) Skyll linsene i kaldt vann. Kok dem i buljong og laurbærblad ved lav varme i 15 minutter til linsene er myke og buljongen kokt inn. Fjern laurbærbladet.
2) Rist cashewnøttene på tørr stekepanne mens linsene koker. Hakk de grovt. Dekk en 1 1/2 liters brødform med bakepapir.
3) Surr løk i olje ved svak varme i 5 minutter. Bruk halve løken til
sausen. Tilsett purre, rød paprika, sjampinjong og hvitløk og surr dette
i 5 minutter under omrøring. Rør inn sitronsaft.
4) Ha linsene og grønnsakene i en bolle. Rør inn brødsmulene, osten, cashewnøttene,
2 ts persille, ost, og egg eller linfrø og vann. Tilsett litt buljong, evt. litt salt, og ha blandingen i brødformen. Dekk til med oljet stekefolie.
5) Stek i 30 min. ved 190 grader, fjern folien og stek i 30 min. til.
6) Lag tomatsausen. La løk og de andre ingrediensene småkoke i 20 min. Rør inn resten av persillen. Snu steken og skjær den i tykke skiver.