Potet focacciaen - en klassiker


For snart 26 år siden var vi som nygifte på interrail i Italia. Der spiste vi for første gang potetpizza.


Tekst: Annemay Gjedrem Lie, fysioterapeut


Det var i havnebyen Brindisi, mens vi ventet på båten som skulle ta oss med til Athen. Det kan se litt kjedelig ut – rå poteter på pizzadeig – men smaker utrolig nok veldig godt. Jeg anbefaler å prøve… Potetfocaccia, eller potetpizza om du vil, kan du servere sammen med for eksempel squashsuppe, og kjøkkenet ditt kan konkurrere med hvilken som helst Michelin restaurant, bare mye billigere!


Potetfocaccia /potetpizza


Lag en vanlig pizzadeig som du pleier
Rå poteter i tynne skiver
Timian, rosmarin, oregano
Olivenolje
Havsalt eller enda bedre, flaksalt/Maldonsalt

Slik gjør du:

1. Kjevl deigen til en tynn bunn.

2. Skjær tynne skiver potet og legg oppå den. De skal ligge tett i tett, og gjerne overlappe hverandre.

 3. Strø over urter, og sprinkle over olivenolje. Strø havsalt eller maldonsalt over.

4. Stekes ved 180 grader til potetene er stekt.


PS! Potetene kan byttes ut med søtpotet, tomat, aubergine osv.
Ikke vær redd for å eksperimentere med det du har i kjøleskapet.