Smakebit fra neste nummer: Herlig og saftig banankake uten egg, melk og sukker


OK, la oss få én ting på det rene: Denne banankaken, eller bananbrødet om du vil (formen avgjør), er hverken fri for kalorier eller spesielt snill mot lommeboken. Særlig om du velger lønnesirup som søtning. Den er imidlertid fantastisk god og kan tilføre en hvilken som helst ettermiddag et ærlig sukk av tilfredshet! 


 

Saftig banankake

3 godt modne bananer
3 ss melkefri margarin
1 dl lønnesirup (eller akasiehonning eller halvparten eplemos)
1 ts vaniljesukker
250 g mel (du kan bruke hvetemel eller en blanding av ulike melsorter, f.eks spelt eller fibramel. Vi brukte en 2/3 hvetemel og 1/3 byggmel)
1 ts natron
1/2 ts salt

0,5-1 dl hakkede valnøtter (går fint uten, men det hever smaken!)

 

1. Forvarm ovnen til 170 grader.
2. Mos bananene.
3. Bland i margarin og lønnesirup (det gjør ikke noe om margarinen blir litt klumpete).
4. Blant så alle de tørre ingrediensene og sikt det i resten. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
5. Smør en ønsket form. Muffinsformer går også bra, og gjerne brødform (men da er det lurt å doble oppskriften for å fylle formen helt) og ha deigen i.
6. Stek i cirka 30 minutter eller til du får en tørr pinne ut av kaken (steketiden kan variere mye ut i fra hvilken form du bruker - den ovnsfaste koppen vi benyttet forlenget steketiden vesentlig) 

Pynt med smeltet mørk sjokolade. Det finnes flere varianter mørk sjokolade uten melk og sukker.


Glad i grønn og spennende mat?

GJØR DIN VIKTIGSTE HELSEINVESTERING:
Bli kjent med Sunnhetsbladet!

– Sunnhetsbladet har levert inspirasjon og effektive helseråd siden 1881. Få motivasjonen til et friskere, bedre og lenger liv levert rett i postkassen. Det kan lett bli en av dine beste investeringer! 

Hva venter du på?

LIVSSTIL / KROPP & HELSE / TRENING / KOSTHOLD / MENTAL HELSE / FORELDRE & BARN / PORTRETTER & INTERVJUER / NATUR & FRILUFTSLIV / MILJØ / DYREVELFERD